Çka bëjnë gratë gjithë ditën? – Themelojnë universitete!

0
Kush e themeloi Universitetin e parë në botë? – Një grua. Në prag të regjistrimeve nëpër Universitete, mendojeni sa...

10 mënyra për ta mbajtur trurin të mprehtë dhe për të qenë më inteligjentë

0
Ekzistojnë dy parime bazë për ta mbajtur trurin e shëndetshëm dhe të mprehtë ndërsa vitet kalojnë: varieteti dhe kureshtja. Kur gjithçka që bëni bëhet...

Medreseja e femrave në Blackburn, shpallet shkolla e mesme më e mirë në Angli

0
Një medrese për vajza në Blackburn është votuar si shkolla e mesme më e mirë në Angli sipas matjeve të GCSE të...

Historia e shqiptares, nga refugjate në pedagoge e Harvardit

0
Ajo lutej qe polici Frances te mos e shikonte qe ishte poshte maunes. Por ajo as qe mund ta imagjinote se sapo kishte nisur...

Pse gjumi duhet të jetë prioritet i çdo studenti?

0
tudentët në Britani të Madhe kanë gjetur mënyra interesante për të qëndruar pa gjumë gjithë natën para një provimi, më shpresën e përfitimit të...

Mënyrat për të rritur koncentrimin përmes ushqimit

0
Shumë hulumtime shkencore kanë treguar që lloje të caktuara të ushqimeve dhe bimëve shëruese ndikojnë pozitivisht në funksionin e trurit, kujtesën dhe koncentrimin. Humbja e...

Nxënësit në Kosovë preferojnë gjimnazin më shumë se shkollat profesionale

0
Edhe këtë vit shkollor orientimi kryesor i nxënësve për regjistrim në shkolla të mesme janë gjimnazet dhe jo shkollat profesionale. Kjo po ndodh nga frika...

Çka mund të mësohet në ish-kampin gjerman të KFOR-it, kur të bëhet park inovacioni

0
Baza ushtarake e KFOR-it gjerman në Prizren, do të vazhdojë të kontribuojë në të mirë të qytetarëve të këtij qyteti, pasi shumë shpejt do...

Vite apo vjet?

0
Cila është forma e saktë e shumësit të emrit “vit”: “vite” apo “vjet”? Si ta shkruajmë dhe përdorim saktë këtë emër në shumës? Shumë herë...

OKB: Një miliard nxënës janë prekur nga mbyllja e shkollave prej COVID-19

0
Kombet e Bashkuara (OKB) njoftuan se në pandeminë e koronavirusit të ri (COVID-19) të paktën një miliard nxënës kanë mbetur larg arsimit,...