Shkencëtari turk izolon me sukses virusin COVID-19

0
"Drejtori i Institutit të Bioteknologjisë të universitetit tonë arriti me sukses të izolojë virusin SARS-COV-2, gjë që është hapi i parë i...

Medreseja e femrave në Blackburn, shpallet shkolla e mesme më e mirë në Angli

0
Një medrese për vajza në Blackburn është votuar si shkolla e mesme më e mirë në Angli sipas matjeve të GCSE të...

Arbnora Fejza-Idrizi përsëri në Librin e Rekordeve Guinness

0
Arbnora Fejza Idrizi nga Skënderaj ka hyrë në Librin Ginis me punimin e saj të letrës. “Është një vazo...

Qendrat e UP-së e përfaqësojnë Kosovën në Samitin e Stambollit në Turqi

0
Qendra për të Drejtat e Njeriut (QDN) dhe Qendra e Burimeve të Drejtësisë Tranzicionale (QBDT), të cilat veprojnë në kuadër të Universitetit...

Mungesë në numër dhe cilësi e kuadrove akademike

0
Universitetet publike dhe kolegjet private në Kosovë kanë mungesë të kuadrove akademike si numër, por edhe si cilësi thonë përfaqësues të organizatave...

Disa programe të studimit në UP mund të mbyllen

0
Është paralajmëruar mbyllja e disa programeve të studimeve në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Së fundi është hapur konkursi...

Mbi 3500 persona hoqën dorë nga nënshtetësia e Kosovës këtë vit

0
Qytetarët e Kosovës të cilët jetojnë në vende të ndryshme të botës, në numër të madh kanë hequr dorë nga shtetësia e...

Gjuha shqipe zyrtarisht në të gjitha shkollat publike në Macerata të Italisë

0
Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, ka bërë të ditur se nga ky vit mësimi i gjuhës shqipe do të...

Facebook, Instagram dhe Whatsapp bien në gjithë botën

0
Dy rrjetet më të mëdha sociale, Facebook dhe Instagram kanë rënë këtë të diel së funksionuari duke krijuar vështirësi në kyçje për...

Studim nga Universiteti i Chicagos: Ndotja e ajrit, faktori numër një që po merr...

0
Ajri i ndotur ka dalë të jetë më i rrezikshëm për shëndetin se pirja e duhanit, nga dora e parë, thotë studimi nga Indeksi...